Wermlands Brygghus

Wermlands Brygghus

Njut-bar

Bryggeriet är till stor del automatiserat och ligger i trevliga fräscha lokaler. Ölen som bryggs på Wermlands brygghus är också veganöl. På brygghuset förekommer också en del så kallad legobryggning, vilket innebär att andra ölmärken bryggs i lokalerna.

Vi önskar Hans och Wermlands brygghus lycka till i framtiden och vi ser fram emot nya brygder! P.s. Håll utkik på deras hemsida när den trevliga bryggarpuben är öppen för provsmakning!

Vi hade ärende till Kristinehamn och funderade på vad finns det där?

Googlade och till min förvåning så alldeles vid gränsen till Skaraborgs län, i Kristinehamn ligger det väl etablerade hantverksbryggeriet Wermlands brygghus!

Läste genast på deras hemsida som är mycket intressant och väl skapad.

Nu funderar man, -Har jag provat någon av deras öl och kollar genast i appen Untappd, och det har jag med betyget 4 av 5! Jag fattade mailpennan med min fråga om vi fick besöka dom? Inga problem, grundaren av hantverksbryggeriet Hans Skan välkommnade oss. På plats så visades vi runt i lokalen och fick insyn i deras bryggeriprocess.

2013 startades bryggeriet och har idag ungefär 15 öltyper. År 2017 hände det mycket runt Wermlands brygghus, bland annat så öppnade man bryggpuben och installerade ett nytt bryggverk från Tyskland. -Det är som en Mercedes säger Hans om sitt bryggverk från Rolec!

Copyright © All Rights Reserved